• Meta

 • My latest tweets

  Fel: Vänligen se till att Twitter-kontot är offentligt.

 • Annonser

Centerstämman: Rösta på Piratpartiet om du vill få din integritet skyddad

Jag vill bara förtydliga att jag inte längre är piratpartist: Därför kommer jag INTE att rösta på piratpartiet.

FRA-lagen har ju aktualiserats sedan lagrådet häromdagen gav sitt klartecken till FRA 2, dvs den urpsrungliga lagen med några tillägg som ska skydda integriteten. Kritiken mot FRA-lagen har ju – förutom att den är djupt integritetskränkande – bland annat gått ut på att lagen är rättsosäker. För att råda bot mot detta har man inrättat en ”Försvarsunderrättelsedomstol”. Denna domstol ska bestå av en ordförande som utses av regeringen, och ledamöter som utses av våra folkvalda i riksdagen. Förhandlingarna kommer att vara sekretessbelagda. Inga enskilda parter kommer att få närvara. Beslut kommer inte att kunna överklagas. Inte mycket till domstol alltså, och man har svårt att tänka sig att den kommer att fungera som något annat än ett rundningsmärke för FRA. Svenska Dagbladets ledarskribent Maria Abrahamsson beskriver lagrådets beslut  i en signerad artikel idag som ”förbluffande”.

FRA-lagen debatterades även på Centerstämman i går, och både SvD och DN har artiklar om debatten i dagens tidningar. Partiledningen ville uppenbarligen inte ha någon debatt då man begränsat talartiden till 30 sekunder mot normala 2 minuter. Skiljelinjen verkar ha gått mellan den yngre och äldre generationen. Eller mellan de som ser internet som en integrerad del i sina liv, och de som ser internet som något separat, en plats man besöker för att handla lite och göra ärenden.

De yngre argumenterade för att FRA ska rivas upp och göras om, på rätt sätt:

Det här är det absolut viktigaste beslutet vi kan ta på stämman. Jag vill inte att människor ska behöva rösta på Piratpartiet för att få sin integritet skyddad.

sa till exempel Hanna Wagenius i debatten, som även bloggat om hur hon känner.

Centerstämman tycker dock inte att integritetskränkningarna är något problem, vilket är förvånande med tanke på hur många liberala krafter som finns i detta parti. Men efter att ha läst Mikael Nilssons sammanfattning om vad Centern sagt och vad Centern gjort i integritetsfrågor kan man dock konstatera att Centerstämman i varje fall är konsekvent. Varje gång Centern haft chansen att stå upp för integritetsfrågor har man valt att istället vika ner sig, och det har man gjort den här gången också.

Det kan inte uppfattas som annat än ett tydligt svar på Hannas fråga – vill man få sin integritet skyddad ska man rösta på Piratpartiet.

Jag har placerat min blogg i <a href=”http://bloggkartan.se/registrera/23145/stockholm”>Stockholm</a&gt; på <a href=”http://bloggkartan.se”>bloggkartan.se</a&gt;!

3 svar

 1. Och röster kommer de få 🙂

 2. Alla partier har haft snart 4 år på sig att försvara demokrati och rättvisa och integritet på nätet, men vad har hänt? jo en massa lagar som klubbats igenom på rekordfart och nu FRA2 som är helt förkastligt rättsligt sett. Dessutom har partierna nu mage och börja tala om rättssäkerheten och friheten på nätet. Usch.
  Nej Piratpartiet får min föst i EU-valet, så får vi se vad som händer fram till valet nästa år.
  Vi har inte glömt era val-löften från förra valet och inget av dom har ni infriat gällande internet.

  • I gårdagens Agenda, (15.50 in i programmet) börjar ett rätt kul inslag där kandidaterna från olika partier faller över varandra i sina försök att 1. övertyga väljarna om att de värnar integriteten och 2. övertyga väljarna om att detta inte står i strid med vad deras moderpartier gör i Sveriges riksdag. Det går sådär får man väl säga. Jag är en rätt traditionell man, och skulle helst av allt vilja slippa rösta på PP, men då alla andra partier sviker de grundläggande mänskliga rättigheterna så fort det pratas om internet ser jag inte att jag har mycket val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: