• Meta

  • My latest tweets

    Fel: Vänligen se till att Twitter-kontot är offentligt.

  • Annonser

Grattis Riksdan! Ni löste ett problem, men skapade istället ett annat och mycket värre

Svårare att jaga pirater

Upphovsrättslobbyn har lyckats övertyga politiker i Sverige och resten av världen att fildelning är ett stort och allvarligt problem som kräver långtgående kränkningar av den personliga integriteten att komma till rätta med. Så de fick den så kallade IPRED-lagen och FRA-lagen följde med av bara farten.

Vad de nog inte hade räknat med var att vanligt folk inte alls har lust att bli övervakade. Anonymiseringstjänster har fört en ganska undanskymd tillvaro under många år, men tack vare upphovsrättslobbyn och politikerna i skön förening har nu kunskapen om dessa tjänster spritt sig på ett sätt som skulle göra varje PR-byrå mäkta stolta.

Nu ett halvår senare ser vi resultatet: Fler och fler väljer att använda anonymiseringstjänster, och Internetoperatörerna väljer att slänga uppgifter i allt snabbare takt. Ifpis vd är naturligtvis mäkta upprörd över detta, men polisen påpekar klokt att kanske är ändå inte Ifpis problem att sätta dit fultankande 15-åringar värst – det värsta är att grova brott som barnporr och rån nu blir svårare att utreda.

Än en gång har vi fått ett exempel på hur det går när folk som inget begriper får bestämma, och på varför det är viktigt att Piratpartiet kommer in i Riksdagen.

Posted via web from Nils rakt på sak

Ett svar

  1. […] kamp för att lagstiftningsvägen skydda den affärsmodell som internet gjort obsolet. Igår larmade nämligen Ifpis vd om att många internetoperatörer raderar trafikuppgifter snabbare …, vilket är ett problem för de som behöver dessa trafikuppgifter för att bekämpa brott. Och det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: