Ola Lindholm fälld – tidningskrönika 13/9

Ola Lindholm blev som väntat fälld för ringa narkotiabrott. När åklagaren kunde visa att Ola hade rester av kokain i sin urin och Ola vägrade att förklara hur det gått till hade rätten inte så mycket annat val. Att bara hävda att man är oskyldig utan att gå in på detaljer håller inte, och det trodde ju inte ens Ola själv.

Straffet är 30 dagsböter a 50 kronor, i princip ingenting, speciellt inte med tanke på den groteskt hårda moraliska dom som media och arbetsgivare redan utfärdat.

Hade Ola kunnat rädda sig med bättre krishantering? Vissa tror det, själv är jag inte alls lika övertygad. Men det verkar som att Ola kanske kan få rätt i sina förutsägelser i Hübinette i förra veckan: snart är det här glömt och telefonerna börjar ringa igen. SVT utesluter inget, men det tar nog mer än 3 månader, och rimligtvis blir det i andra sammanhang.

Ola säger sig ha nåt stort på gång, men exakt vad vill han ännu inte gå in på.

Han är i varje fall konsekvent.

Uppdatering: Den 22 september, lite drygt en vecka efter domen och två veckor efter Ola’s egen förutsägelse om att han skulle få jobb inom några månader, står det klart att Ola kommer att få jobb i TV-branschen igen. Det är ITV Studios Nordics som anställt honom som kreativ producent.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: